חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

כיצד לפתוח עסק פוד טראק (משאית מזון, עגלת קפה) בישראל: מדריך מעשי

פודטראק, משאית מזון או עגלת קפה?

כל עסק המוכר מזון ושתייה מתוך רכב, עגלה או מבנה ארעי אחר.
הפודטראק יכול להיות נייד ולנוע ממקום למקום או נייח במיקום קבוע.
ניתן לראות היום עגלות קפה ומזון במגוון מיקומים אשר הפכו לתרבות פנאי מסוג חדש וייחודי.
עסקים אלו מחויבים בתקנות רישוי עסקים לרוכלות (תנאי תברואה נאותים ברוכלות מזון).

פנו אלינו לקבלת ייעוץ ראשוני ללא התחייבות:

איך מתחילים?

קודם כל, בודקים ברשות המקומית בה רוצים לפתוח את העסק, כדי להבין אם המיקום מאושר.

לאחר מכן, מומלץ לתכנן בהתאם למסמך המרכז את כל הדרישות של משרד הבריאות- מפרט אחיד לפריט 6.9 א'.זו רשימה המרכזת את כל התחומים הרלוונטיים, החל מתשתיות ועד להכנת המזון והשתייה.

מומלץ ללמוד היטב את הדרישות כבר בשלב תכנון העסק על מנת להיות מוכנים לעמוד בהן ולקצר את תהליך קבלת הרישוי.

מה תמצאו ברשימה?

דגשים כלליים כמו- סביבת הפודטראק והישיבה באזורו, תנאי המתקן והאופן בו הוא בנוי (משטחים, חיפויים, תחזוקה ועוד), הגדרת ספקים מאושרים (בעלי רישיון יצרן או רישיון עסק בלבד) ועוד. 

הגשת פרשה טכנית– מסמך המגישים למשרד בשלב תכנון העסק ומסביר לרשויות איך יראה העסק ואיך הוא עומד בתקנות הנדרשות, תוגש במסגרת חוות דעת מקדמית לרישוי עסקים לפירוט ותכלול:

1. תיאור מילולי של כלל הפעולות והציוד הנדרשים להכנת המזון

חשוב לציין כי יש לבצע את כלל הפעולות בתוך מתחם הפודטראק (אין לבצע הכנות מחוץ למתקן).

מה הן הפעולות המותרות? 

  • אחסון מזון- בטמפרטורה הנדרשת (קירור\ הקפאה\ טמפרטורת החדר)
  • חימום מזון– קפוא או לא קפוא, מוכן לאכילה וארוז מראש ע"י יצרן. לדוגמה- שניצלונים, מאפים, מרקים מאבקות מוכנות וכו'.. 
  • טיפול תרמי– טיגון בשמן או אפייה של מזון צמחי (צ'יפס, פלאפל, ירקות קפואים, פיצות וכו'..) 
  • הפשרה- על פי הוראות יצרן, בקירור
  • ערבוב, תיבול, חיתוך, מריחה, הרכבת מנות של מזון מוכן לאכילה (סלטים, ממרחים, נקניקים
 
 

2. מספר העובדים המועסקים בעסק ותפקידם

3. כמות מרבית מוערכת של מנות ליום

4. אמצעי אספקת מים ומקורם- חובת חיבור להספקת מים ראויים לשתייה, באמצעות חיבור לרשת או למיכל מים תקני העומד בדרישות (מיקום תקני, מניעת התחממות, ניקוי וחיטוי, ריקון מלא, בקרה ועוד)

5. אמצעי סילוק שפכים- כולל אישור חיבור מתאגיד הביוב של הרשות המקומית 

6. פירוט אמצעי החשמל, האוורור/מנדוף, קירור והקפאה בעסק, ככל שקיימים

לסיכום

לפודטראק ישנם יתרונות רבים מבחינת המיקום האטרקטיבי, הגמישות והאווירה הייחודית. 

אמנם לא מדובר במסעדה אך עדיין מדובר בעסק מזון לכל דבר ועניין, לכן כבר בשלבי התכנון הראשונים של העסק יש ללמוד גם את הדרישות הייחודיות ולהקים את המתקן בהתאם. ניתן תמיד לקבל ייעוץ מאנשי מקצוע מהתחום. 

צריכים עזרה? אנחנו פה בשבילכם

קבוצת מפתח היא חברת ייעוץ עסקי מובילה שיכולה לעזור ליזמים כמוכם. 

נדריך אתכם בכל תהליך הרישוי, החל משלב הרעיון ועד ההקמה בפועל וכן לאורך הפעילות השוטפת. 

נעזור לכם במחקר שוק, בתכנון העסק וכן בהתאמה לדרישות הרשויות.

נעזור לכם לקבוע את האסטרטגיה העסקית שלכם ולכוון אתכם לאנשי המקצוע הטובים ביותר. 

פניה מהירה: