חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

רשיון עסק לעסקי מזון

מפעלי מזון מחוייבים ברישיון יצרן.

בעולם העסקים, במיוחד במגזרים המשפיעים ישירות על בריאות הציבור, אמינות היא בעלת חשיבות עליונה. עבור עסקי מזון , נאמנות זו קורית באמצעות קבלת רישיון יצרן ורישיון עסק.

בין אם אתם מקימים עסק קטן או גדול יש לשייך את העסק לפריט רישוי .

רישיון עסק מאפשר לפעילות להתקיים מול הרשות המקומית ורישיון יצרן הוא האישור של משרד הבריאות למפעל , זוהי דרישת חוק.

זהו למעשה אישור רשמי שכל עסק במדינת ישראל , ולצורך העניין מפעל מזון ומוצריו הם ברמה גבוהה ומראה שהעסק שלכם עבר בדיקות קפדניות ועומד בכל קריטריוני הבריאות והבטיחות המחמירים שנקבעו על ידי הרשויות הרלוונטיות..

ישנם עסקים קטנים שורשים רשיון עסק בלבד ולא רשיון יצרן .

רשיון עסק לעסקי המזון

מה אני צריך כדי לקבל רישיון בישראל?

לקבלת רישיון  יש לא מעט דרישות, בראש דרישות אלו עומד הדגש על בריאות והיגיינה. בישראל יש תקני בריאות מחמירים שיצרני מזון בכלל ובתי מאפה בפרט  חייבים לעמוד בהם.

 חשוב לבצע בדיקות סדירות על מנת לוודא שהאיכות וההיגיינה נשמרת בעקביות.

בטיחות, במיוחד בטיחות מזון, היא תחום קריטי נוסף.

 בהתחשב באופי פעילות המפעל, היקפי הייצור ושוק הצרכנים יש לקבוע את סוג הרשיון .

גם למיקום העסק שלכם יש תפקיד משמעותי בתהליך הרישוי. לא כל אזור בארץ מיועד לפעילות מזון בכלל ועסק בפרט.

יש לבדוק האם נדרש בנוסף גם רישיון יצרן של משרד הבריאות או להסתפק ברישיון עסק למאפייה . 

לפני בחירת מיקום חשוב שתבדקו את התקנות באזור על מנת לוודא שמותר יהיה להקים שם עסק. צעד זה יכול למנוע מכם סיבוכים משפטיים בהמשך.

בהמשך עליך להגיש חוות דעת מקדמית לרשויות . זהו השלב הקריטי בו הרעיון שלכם יורד לרמת המעשה :

פנו אלינו לקבלת ייעוץ ראשוני ללא התחייבות:

חוות דעת מקדמית:

חוו"ד הדעת כוללת :

  • הכנת תוכניות אדריכליות ראשוניות
  • פרשה טכנית המסבירה לרשויות איך יראה העסק ואיך הוא עומד בתקנות הנדרשות
  • תכנון תהליך ייצור
  • תכנון היגייני וסניטרי פנימי
  • בהמשך-תוכניות כיבוי אש ואיכות סביבה

 

לאחר קבלת חוות דעת מקדמית מהרשויות ( משרד הבריאות בד"כ והעירייה ) התוכניות יתוקנו ויישלחו לאישור חוזר.

ההגשה נעשית באינטרנט ו/או בעותקים קשיחים, תלוי במחוז המטפל .

לאחר אישור עקרוני – התוכניות ייחתמו ויאושרו לביצוע .

לאחר אישור זה תידרשו לבצע את התוכניות בשטח ולקרוא לרשויות המפקחות לבדוק התאמתן לתוכניות שאושרו

לאחר אישור זה תוכלו לקבל רישיון ולהיות בעלי עסק פעיל . 

כמה זמן לוקח תהליך הרישוי?

משך הזמן הנדרש לתהליך הרישוי עלול להשתנות בהתאם לגורמים שונים, כולל:

  • סוג העסק :

צריך לוודא לפי סוג הפעילות האם מספיק רישיון עסק בלבד ? או רישיון יצרן בנוסף ? 

  • אנשי מקצוע :

 יועצי אינסטלציה ,איכות סביבה , כיבוי אש וכד' – כל אלה הם חלק מהפרוייקט ויש לסנכרן בין הגורמים השונים .  

  • שלמות הבקשה: אם הבקשה שלכם שלמה ומפורטת ולא פספסתם כלום, היא תתקבל מהר יותר. מומלץ לקבל עזרה ממומחה שיוכל לדאוג לבירוקרטיה הזו ובכך לעזור לכם להשיג את רישיון היצרן.
  • זמני היענות הגופים הרגולטוריים:

העומס על הגופים הרגולטוריים יכול להשפיע על משך הזמן שייקח להם לבדוק את הבקשה שלכם.

  • הצורך בביקורת: אם הגופים הרגולטוריים זקוקים לבקר במפעל שלכם לבדוק שהכל תקין, הדבר יכול להאריך את משך הזמן שלוקח לתהליך הרישוי.

בדרך כלל, תהליך הרישוי של רישיון יצרן לוקח בין מספר שבועות לחודשים. עם זאת, חשוב להקדיש זמן לא מבוטל לתהליך זה, תוך הקפדה על מילוי קפדני של כל הדרישות.

הנה כמה טיפים שיכולים לעזור לכם לקצר את משך הזמן לקבלת רישיון יצרן:

  • התחילו את תהליך הרישוי מוקדם ככל האפשר, שזה יהיה אפילו אחד הדברים הראשוניים לעשות בשלבי פתיחת העסק.
  • ודאו שהבקשה שלכם תקינה עם כל מה שצריך על מנת שלא יהיו עיכובים מיותרים.
  • עבדו עם גורמים מוסמכים שיטפלו לכם בכל זה וידאגו שתקבלו רישיון יצרן כמה שיותר מוקדם.
  • קיבעו עם אנשי מקצוע "מפת דרכים " לפי סוג העסק ואנשי המקצוע השונים הנדרשים.

האם צריך לחדש את רישיון העסק מידי פעם ואם כן באיזו תדירות?

כשמדובר ברישיונות עסק, הם בדרך כלל צריכים עדכון מדי שנה. זהו נוהל סטנדרטי שנועד לוודא שהכל יישאר כמו שצריך. עם זאת, חשוב לזכור שהתקנות יכולות להשתנות בהתאם למקום שבו אתם נמצאים ולסוג הפעילות. לכן, הקפידו תמיד להתייעץ עם יועץ עסקי וגורמים מקצועיים אחרים כדי לאשר את תדירות החידוש המדויקת ומהות הרישיון הנדרש.

כאשר נדרש גם רישיון יצרן – יבצע משרד הבריאות ביקורת שנתית במקום לצורך החידוש . אם המקום עןמד בדרישות הרישיון יחודש לתקופה של 24-48 חודשים.

פנו אלינו לקבלת ייעוץ ראשוני ללא התחייבות:

דברים אחרים לחשוב עליהם..

קבלת רישיון היא רק שלב אחד. כדי באמת לגרום לעסק שלכם להצליח:

מחקר שוק:

עוד לפני שאתם פותחים את העסק, תחקרו מי הם בדיוק האנשים שאתם שואף לשרת? האם הם אנשי מקצוע צעירים, משפחות ועוד. הכרה בדמוגרפיה שלהם היא רק נקודת ההתחלה. מעבר לכך, מדובר בהבנת ההעדפות, וההתנהגויות שלהם. אילו פערים בשוק יכול העסק שלכם למלא?

מציאת ספקים טובים:

הספקים ממלאים תפקיד מרכזי. הם יכולים להיות עמוד השדרה להצלחת המיזם שלכם. תזדקקו לזרם קבוע של מרכיבים וככל שהעסק שלכם יגדל ויתפתח, תצטרכו ספק שיוכל לעמוד בקצב ושיוודא שלעולם לא תתמודדו עם מחסור.

על איכות, כמובן, אי אפשר להתפשר. הספקים שלכם צריכים להיות שם נרדף למצוינות, לספק מוצרים שעומדים בסטנדרטים שלכם או עולים עליהם. זה חיוני כיוון שהיא משפיעה ישירות על המוצר הסופי שלכם, ובהמשך גם על המוניטין של המותג שלכם.

חשוב לשים לב לדייקנות של הספקים על מנת שהפעילות שלכם תזרום בצורה חלקה. בנוסף, בניית מערכת יחסים שתבוסס על כבוד הדדי ותקשורת פתוחה עם הספקים שלכם יכולה להיות בעלת ערך רב.

מערכת איכות ובטיחות מזון:

הצלחת העסק נמדדת גם האיכות התהליכים והמוצרים שבתוך העסק.

רמת הניקיון וההיגיינה עמידות המוצרים וחיי המדף שלהם ,ניהול התהליכים, טכנולוגיות ייצור ,רמת הציוד והטיפול בו ,מדידת הפרמטרים של כל מוצר ואחידות הייצור . כל אלה הינם חלק מתרבות אירגונית בתעשיית המזון ומהווים אבן דרך ללקוחות גדולים עתידיים

תוויות:

בעידן הצרכני של היום , הלקוחות הינם מאד מודעים לנושא המידע לצרכן ובוחנים היטב את המוצר טרם רכישתו וצריכתו בעיקר מטעמי תזונה ובריאות .הנמסר להם ע"ג התווית . המידע התזונתי והמידע השווקי .

כאשר מדובר במוצרים הנמכרים ארוזים מראש יש חובה לספק תווית עם מידע ואופן הצגה של נתונים בצורה מוגדרת .החוק בנושא זה רחב ומתפרש לפי סוגי מזונות ואריזות שונים

מידע מוטעה או שגוי הינו קרקע פורייה לתביעות יייצוגיות ופתח לפגיעה במוניטין של העסק.

אנשי המקצוע שלנו מומחים בתחום ויידעו להדריך אותך בנושא זה תוך שמירה על דרישות החוק והמוניטין של העסק.

תרבות אירגונית:

עסק טובה היא טובה הרבה בזכות הצוות שלה והשירות הטוב. בעוד שהארומה של מאפים טריים עשויה למשוך לקוחות פנימה, האינטראקציות שיש להם והסביבה אליה הם נכנסים הם שקובעים אם הם יחזרו. בנוסף, חשוב להכשיר את הצוות בנושא של ניקיון והיגיינה כדי שהעסק יעמוד בתקנות הבריאות.

צריך עוד עזרה?

קבוצת מפתח היא חברת ייעוץ עסקי מובילה שיכולה לעזור לבתי מאפה כמו שלכם. היא  יכולה להדריך אתכם בתהליך הרישיון, החל משלב הרעיון ועד ההקמה בפועל וכן לאורך הפעילות השוטפת. היא תעזור לכם במחקר שוק, היא תדריך  אתכם לתכנון נכון לעסק וכן לדרישות הרשויות ,היא יכולה לעזור לכם לקבוע את האסטרטגיה העסקית שלכם ולכוון אתכם לאנשי המקצוע הטובים ביותר

לסיכום,

הקמת עסק היא עבודה גדולה, אבל עם תכנון נכון ורישיון עסק, אתם בדרך להגשים את החלום שלכם ולהקים עסק. רק זכרו לבדוק תמיד את הכללים המקומיים ולקבל ייעוץ כאשר אתם צריכים את זה.

פניה מהירה: