המדריך המלא לפתיחת דוכן שווארמה

קודם כל נזכיר כי השווארמה, למרות היותה מאכל ישראלי כמעט כמו הפלאפל, רק הפלאפל הוא ישראלי במקור, השווארמה היא מאכל טורקי שעבר אזרחות ישראלית. ישראלים אוהבים את מנת השווארמה שלהם נגישה בתוך פיתה. חלמתם שנים לפתוח דוכן שווארמה? תמשיכו לקרוא את המדריך שיעזור לכם בשלבי פתיחת העסק שלכם. 

מה מאפיין את שוק השווארמה הישראלי?

שווארמה. מאכל אהוב זה הוא בשר המלופף סביב שיפוד. השיפוד מסתובב סביב עצמו כאשר בינתיים קירות התא שלו מקרינות עליו חום "גרילאי" שגורם לכל באי הדוכן להזיע. כאשר לקוח מגיע לחנות הוא יכול לחזות במו עיניו איך לוקח בעל הדוכן את הכלי המיועד לכך וחותך לו בשר מהשיפוד הענק, הבשר כמובן חם וטרי.  

בקיצור, גם חוויה וגם טעם. 

הקמת דוכן שווארמה

השווארמה שאתם מוצאים בחנויות בארץ, אינה זהה לשווארמה המקורית מטורקיה. אבל לנו זה לא משנה הרבה. העיקר שיש לקוחות והם מרוצים וחוזרים שוב. למרות שדוכן שווארמה נשמע יותר כמו משהו בקטנה, מדובר בעסק לכל דבר ועניין. אם בעסק רגיל של חנות שגרתית אתם יכולים לפתוח את החנות ולהשתלט עליה ועל המכירות לבד, אזי שכאן אין אופציה כזו. חייבים לנהל מערך שלם של עובדים שיעבדו בשיתוף פעולה כל הזמן. אחד אחראי על שירות הלקוחות, שני אחראי על המטבח, שלישי מנקה כל הזמן וכן עוזר בגביית כרטיסי אשראי וכו'. 

המחיר הממוצע למנת שווארמה עומד על 34 שקלים. למרות המחיר הגבוה לכאורה של המנה, יש לה ביקוש מדהים ובעלי דוכני השווארמה עושים כסף טוב. אם אתם רוצים למשוך אליכם כמה שיותר לקוחות, שימו בשר בלי חשבון. למרות שאתם אלו שמשלמים על כך בסופו של דבר, זו השקעה שמחזירה את עצמה בכפולות. כאשר כל לקוח שיהיה אצלכם יספר רק לשלושה אנשים כי בחנות שלכם שמים שווארמה בלי חשבון זה יביא לכם לקוחות. זו השקעה בלי סיכון כי 100% שההשקעה הזו תחזיר את עצמה. 

פנו אלינו לקבלת ייעוץ ראשוני ללא התחייבות:

באיזה היקף הוצאות מדובר? 

בעסקים רבים יש לכם בחירה איזה שטח אתם רוצים להשכיר. כלומר, האם אתם רוצים שטח של 20 מטרים או 200 מטרים. אבל בדוכן שווארמה זה שונה במקצת. כדי לתת לאנשים את הבשר כשהוא במיטבו, יש צורך בשטח. מה שכן, למי שמעוניין להשכיר שטח קטן יותר בלי מטבח רציני, יוכל להסתפק בשיפוד שווארמה קפוא. כמובן שאין כמו בשר טרי אבל זה כבר נתון לבחירה שלכם. 

שימו לב לעמוד על זה שיספקו בשר איכותי. כמו שאתם יודעים עוד בתור צרכני בשר, יש מה לבדוק.  

עכשיו בואו נרד לפרטים הקטנים של דוכן השווארמה. 

כמה כסף תצטרכו להשקיע בעסק כהשקעה ראשונית? 

  • שכירות- עלויות של שכירות לחודש נעות בין 8,000 ש"ח ל- 25,000 ש"ח לחודש. זה לגבי נכס מסחרי של 60- 180 מטרים. כמובן שכגודל העסק ומיקומו האסטרטגי, כך יגדלו ההכנסות.

     

  • הוצאות שוטפות- הוצאות נכס- ארנונה, מים, חשמל, גז. וכן הוצאות עסק- יועץ מס, הנהלת חשבונות, אבטחה, מצלמות, אזעקות, ביטוחים ועוד. סך ההוצאות הללו נעות בין 30 ל-60 אלף ש"ח.

     

  • שיפוץ, עיצוב ותכנון- עלות של 100-400 אלף שקל. בתוך הקטגורייה יש גם את יועצי המיזוג, האבטחה וכו'. עסק שעלול לייצר חום בלתי נסבל חייב תכנון מדוקדק של מיזוג האוויר. 

  • רישיון- עסק של דוכן שווארמה חייב רישיון. כדי לתת לעסק שלכם את ה"סטארט" חובה להיעזר ביועץ עסקי. עלות הרישיון תלויה בגודל הנכס. בין 10 ל-15 אלף שקלים. כדי להימנע מהיתקלות עם משרד הבריאות במהלך ההתנהלות השוטפת של העסק שלכם, תגישו בקשה למשרד הבריאות כדי שייתנו את חוות דעתם.

     

  • תשתיות- חנות שווארמה היא אינה כמו עוד חנות אוכל. כמו שבכל בית חובה שיהיה תשתיות של גז, בדוכן שווארמה אתם חייבים לעשות תשתיות ל: מנדף ומפריד שומנים (25,000 ש"ח), כל זה עוד בלי קשר לשיפוצים.
  •  
  • רכישת ציוד- הציוד יכלול את ציוד המטבח, שולחנות כיסאות לשירות הקהל, דלפק, קופה רושמת, מקררים וכל מה שאתם צריכים.

     

לסיכום, כל ההוצאות להקמת דוכן שווארמה – 400,000 שקל. 

כדי להצליח לעמוד בהוצאות חריגות, אתם חייבים להכין תכנית עסקית ולהיצמד אליה ממש כמו עיוורים באפילה. מי שלא נצמד לתוכנית העסקית עלול למצוא את עצמו עם חריגות גדולות מהתוכנית המקורית, ובלי דרך לכסות את האשראי שלו. 

רוצים לקנות את הלקוחות? על הנקודות האלו תצטרכו להקפיד

  • ניקיון- כאשר אנשים מגיעים להכניס משהו לפה שלהם, חשובה להם מאוד ההיגיינה של המקום. אם אתם רוצים לקנות את לב הלקוחות שלכם, אתם צריכים לדאוג שכל הזמן יהיה מישהו שיתחזק את הניקיון של המקום. אבל לא רק שלא יהיה מלוכלך, אלא שיהיה מבריק.
  • השיפוד שלנו- כל הפואנטה של העסק שלכם זה הבשר אותו אתם מגישים ללקוחות שלכם. תשתדלו תמיד להקפיד שהבשר יהיה בשר טרי. אם כאשר אתם מכינים אוכל פשוט בבית אתם מרגישים את ההבדל, הרי שבבשר השווארמה מרגישים מאוד את ההבדלים שבין הקפוא לטרי. אל תנסו את הלקוחות שלכם.
  • סלטים מהיד לפה- אם אתם רוצים לשמור על הלקוחות שלכם, תנו להם יד חופשית בסלטים שאתם מציעים להם. כאשר לקוח עומד בתור והוא יכול לנשנש חמוצים, זה עושה לו חווית קניה אחרת.
  • תיבול מדויק- אל תנסו לעשות תיבול של מה שיוצא. כי התיבול המסוים שלכם הוא יהיה הדבר שיגרום ללקוחות שאהבו את הבשר שלכם, לחזור דווקא אליכם.
  • חיתוך אנין- שימו לב, לאחרונה יש כבר כלים שעושים את החיתוך הדק והאהוב באופן אוטומטי, אם אין לכם את המיכשור המתאים תדאגו לחתוך בעצמכם דק דק דק.
  • מיקום- אם הלקוחות יצטרכו לעשות שמיניות באוויר כדי להגיע לדוכן שלכם, הם לא יגיעו. תקפידו למקם את הדוכן שלכם במקום אסטרטגי שהרבה אנשים רעבים עוברים בו. ליד תחת אוטובוס. או בכל מקום אחר שאנשי רואים ומריחים אתכם. 

כאשר אתם אחוזים בשלב השיפוצים, זה יאתגר אתכם באמת. אם יצא לכם לשפץ את הבית שלכם אתם וודאי מבינים מה הדבר אליו אנו מתכוונים. כדי להצליח לנצח על מלאכת השיפוצים מתוך הצלחה ושליטה על מה שקורה בשטח יש צורך את המעורבות שלכם בכל שלב מהשלבים בהקמת העסק שלכם. אין מישהו אחר שיעשה במקומכם את העבודה. אם אתם לוקחים קבלן שתחום ההתמקצעות שלו הוא בהקמת מסעדות וחנויות אוכל, תחסכו מעצמכם הרבה עוגמות נפש. גם אם תצטרכו לשלם יותר, זה מומלץ לכם "בחום".

רשימת הציוד שתצטרכו לקנות לדוכן השווארמה שלכם

  • מקרר לשתייה
  • תנור לאפיית הבגטים
  • מתקן שווארמה
  • צ'יפסר
  • מקפיא שוכב
  • קופה רושמת
  • כיור לנטילת ידיים

לסיכום,

כדי לפתוח עסק של דוכן שווארמה, יש צורך להיות ערוכים מבחינה כלכלית. אי אפשר להתחיל בעסק זה בהדרגה או משהו בסגנון, חייבים שהכל יהיה מרשים כבר מהיום הראשון של פתיחת העסק. אתם צריכים לדעת שיש לכם הרבה מתחרים בשוק. ואם הבשר שלכם יעמוד בדרישות, אז המסעדות השונות ואפילו דוכני הפלאפל השונים לא יהוו מחסום בדרך להצלחה שלכם. צרו קשר עם המומחים של סטארטיפ. בסטארטיפ תקבלו שירות מקצועי.